SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fotbolls Club Gute
Fotboll
A lag

Om årets första träningsmatcher och inför nästa.
2024-02-15 12:26

Våren börjar nu sakta vakna till och förhoppningsvis kan den vinna den viktiga matchen mot vintern inom kort.
Snön är nu nästan borta, men dis och dimman ligger över träningen.
Och nu längtar man till lukten av nyklippt gräs och hamburgare på Gutavallen.

Men än är vi inte där…

På lördag är det dags för den tredje träningsmatchen för året för FC Gute.
Södertälje är platsen och motståndet är Assyriska FF.

Huvudtränare Christophe Lallet inför Assyriska matchen:

”Vi är inne i en väldigt tung period på försäsongen just nu där vi bygger mycket styrka och fotbollsfys. Samtidigt vill vi passa på att utveckla delar i spelets olika skeden. Och det är det som kommer vara huvudfokus mot duktiga Assyriska. Att hela tiden fokusera på vår prestation och detaljer i vårt spel både offensivt och defensivt är av största vikt. Att dessutom få göra det mot division 1-lag är av stor betydelse då vi garanterar att nivån vi möter är väldigt hög. Detta tror jag ger en bättre effekt och hjälper vår process framåt. Prestation före resultat är ledord under försäsongen”.

Assyriska FF - FC Gute Lördag 17/2 13:00 Södertälje Fotbollsarena
 


Christophe Lallet om dem två första tränings matcherna:

1860 München U21 – FC Gute  4-1

”Jag tycker att vi stundtals visar på någonting väldigt spännande. Första 25 minuterna är vi det bättre laget och jag är djupt imponerad över hur vi tar oss an denna match. Försvarsspelet var inte vårt huvudfokus denna match utan vi ville hitta rätt i vår speluppbyggnad och mest av allt bara lära känna varandra på planen och få ett bra ”träningspass”. Nu fick vi se nytt liv väckas till liv i form av relationer på planen, kommunikation med varandra och en känsla för vad det här faktiskt kan bli”.

”Det här motståndet vi möter är förmodligen bättre än all våra motståndare vi kommer ha i serien i år. Dom är mitt inne i sin säsong, vältränade och hungriga. Vi kommer från 3 veckors träning och 7 helt nya spelare. Jag är en stolt coach, och jag är väldigt taggad på kommande matcher och på denna säsong”.

 

FC Gute – IFK Visby 0-0

”Jag tycker att killarna gör ett bra jobb och försöker trycka på våra principer och följer instruktioner från oss tränare bra. Pga vädret och odugliga planer har vi enbart kunnat träna ett fotbollspass denna vecka vilket såklart inte är optimalt. Så vi kommer behöva tid att sätta vårt spel och arbetssätt med så många nya spelare i laget. Men jag ser tendenser, vilja och kunskap så jag känner mig lugn. Vi jobbar hårt, lugnt, noggrant och metodiskt. Vi ser alla fram emot en bättre träningsvecka. Samtidigt vill jag credda IFK för en väl utförd match. I synnerhet Elias Stenhoff som gjorde en fin insats i mål.”

 
Stötta FC Gute genom
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Följ ditt lag live på minfotboll
vi samarbetar med