SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fotbolls Club Gute
Fotboll

Välkommen till FC Gute United

Hej o Välkomna till FC Gute United, FC Gutes parasportlag. de vill säga laget för Unga vuxna med funktionsnedsättningar.
Vi har ungefär 30 spelare i åldrana 15 år o uppåt som ärlskar att spela fotboll. Vi är unika i gute pga att våra spelare har olika funktionsnedsättningar. Vi trännar två gånger i veckan året runt, inne som ute. För att få spela matcher så deltar vi i seriespel i stockholm där vi åker upp omkring 4-5 gånger per år o spelar sammandrag. Men grundtanken med detta lag är att kunna ge människor med funktionsnedsättningar en mölighet till en aktiv o meningfull fritid, och få komma iväg o träffa andra människor. Vi använder Matcherna som en morot till att vilja tränna. Laget består av ca 5 ledare som ger sitt allt för dessa människor, och de älskar de dom gör. Vill ni veta ännu mera om laget. eller är intresserade att börja så tveka inte att kontakta lagets överledare Milael Persson (se under kontakter).

Vi stuntar i hur duktig man är på fotboll de är inte de som är viktigast utan vi ska ha kul ihop

Träningen igång på allvar för 2024
2024-02-05 21:00

Nu är träningen igång på allvar för United laget inför säsongen 2024.

 

Man har dragit gång o tränat 2 dagar i veckan men pga vädret så han man valt att hålla sig inomhus och det har blivit lite annat än bara fotboll på schemat. Det är alltid bra att träna på andra saker som man på sikt kan ha nytta av på fotbollsplanen.

 

Planen är att vara ute så fort vädret blir lite bättre och förutsättningarna blir bra. Laget tar lite från vecka till vecka. men planen är att senast mars ska man gå ute helt för att förbereda sig inför seriesäsongen som drag igång i början av maj.

 

Speldatum och spelplatser kommer att bli klart under våren. 

 

 

Har du en funktionsnedsättning och vill börja lira fotboll så tveka inte att ta en kontakt med laget ledare. 

Resultat DG-cup 2024
2024-01-29 19:41

Under söndags morgonen så spelade United laget i DG-cup i klassen öppen mix motion. 

 

Man spelade 4 matcher och man van 1 och förlorade 3.

Men det fanns många bra prestationer som lag och från enskilda spelare. Det blev en bra tillfälle att få spela matcher mot bra motstånd som man kan ha med sig in i säsongen som drar igång i maj med Mälarserien.

DG Cup 2024
2024-01-25 21:28
Mikael Persson
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Stötta FC Gute genom
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten
Följ ditt lag live på minfotboll
vi samarbetar med